Всеки, който се бори с високи нива на холестерол, знае, че

...
Всеки, който се бори с високи нива на холестерол, знае, че
Коментари Харесай

Кои тренировки са най-ефективни за понижаване на холестерола

Всеки, който се бори с високи равнища на холестерол, знае, че преди всичко би трябвало да промени метода си на хранене. Намаляването на наситените мазнини, елиминирането на трансмазнините и потреблението на повече омега-3 и храни, богати на фибри и протеини, са измежду основните насоки на здравните специалисти. Но повишението на физическата интензивност също оказва помощ за по-бързото и дейно справяне с " неприятния " холестерол.
 По какъв брой яйца на седмица е безвредно да ядем
По какъв брой яйца на седмица е безвредно да ядем

И какви тъкмо да изберем

С проучвания учените са потвърдили, че упражненията фактически могат да оказват помощ за намаление на равнищата на холестерола, само че най-благоприятни резултати се следят при комбинирането на извършения и здравословен метод на хранене. Начинът, по който се намалява " неприятния " (LDL) холестерол е като надлежно се покачва " положителният " (HDL) холестерол, който ни защищава от инфаркт и инсулт. Според лекарите нарасналите посредством тренировки равнища на HDL холестерол " работят като метла, която измита LDL холестерола. "

Бързото вървене и тичането са два от най-проучваните и препоръчвани типа физическа интензивност за хора, които се борят с висок холестерол. Но силовите тренировки също не трябва да бъдат подценявани. Всъщност точно тяхното съчетание с кардио се счита за най-ефективно против високите равнища на холестерол.
 Снимка 669770

Важно е също по този начин обаче да бъдем непрекъснати с упражненията. За да не ни омръзват бързо, можем да разнообразяваме с вървене, бягане, походи навън, колоездене, плуване, танци и спортове, които се практикуват в на закрито.
 HDL,
Защо би трябвало да държим и " положителния " холестерол под надзор

Както може да помогне, по този начин може и да навреди

А резултатите идват точно с постоянството. Може да ни отнеме три до шест месеца съблюдаване на режим на хранене и постоянни тренировки, преди да бъде регистрирано влияние върху равнищата на холестерола. За да разберем дали в действителност равнищата ни холестерол са се намалили, е добре постоянно да се консултираме с лекаря си, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР